::Khutbah Rasulullah~Pemimpin Yang Menyesatkan ::


بسم الله الرّحمن الرّحيم


Thauban menceritakan ,Rasulullah SAW bersabda :

"Perkara yang paling aku bimbang terhadap umatku ialah 
pemimpin-pemimpin yang menyesatkan.Sekiranya diacukan pedang 
kepada umatku,ia tidak akan terangkat sehingga hari kiamat.
Hari kiamat tidak akan tiba sehingga pelbagai kaum
daripada kalangan umatku bertemu orang musyrik,sehingga 
beberapa kaum daripada umatku menyembah berhala.

Akan muncul di pertengahan umatku 30 pendusta yang
mengaku sebagai nabi.Aku adalah penutup semua nabi,
tidak akan ada seorang nabi lain selepasku.
Akan sentiasa ada satu golongan daripada umatku 
yang berada pada kebenaran.
Orang yang menentang meraka tidak akan 
memudaratkan sehingga datang ketetapan ALLAH s.w.t,
sedangkan mereka tetap seperti keadaan itu."

Ali bin al-Madani berpendapat,golongan yang dimaksudkan
ialah golongan ahli hadis.


  • Rasulullah sangat bimbang sekiranya pemimpin itu sesat daripada agama Islam.Hal ini kerana,apabila pemimpin yang berkuasa dan berpengaruh tersalah jalan ,dia juga akan mendesak atau mempengaruhi orang ramai mengikutnya ke jalan yang salah.

  • Setiap rakyat wajib menentukan pemimpin yang dipilih adalah mereka yang berpegang teguh pada agama ALLAH s.w.t..


      So,buatlah pilihan yang tepat semasa mengundi.Jangan kerana 
duit semata-mata dan kesenangan dunia membuatkan seseorang itu
tersalah membuat pilihan.Pilihlah
pemimpin yang boleh memimpin umat Islam ke 
arah jalan yang diredhai oleh ALLAH s.w.t
dan takut kepada ALLAH s.w.t,
bukan pemimpin yang berjiwa rakyat.
Kalau hendak di ikutkan semua jiwa rakyat,
habislah musnah umat Islam.

Allah berfirman dalam surah al-Maaidah ayat 57.
Bermaksud :
Hai orang-orang yang beriman, janganlah kamu mengambil jadi pemimpinmu, orang-orang yang membuat agamamu jadi buah ejekan dan permainan, (iaitu) di antara orang-orang yang telah diberi Kitab sebelummu, dan orang-orang yang kafir (orang-orang musyrik). Dan bertakwalah kepada Allah jika kamu betul-betul orang-orang yang beriman

Ini menunjukkan satu ejekan kepada agama Islam.
Bab solat pun boleh buat mainan dalam bacaan..Allahurabbi
Bertaubatlah sebelum terlambat...




Pilihlah pemimpin yang layak untuk memimpin Islam


Note : Jalankan tanggungjawab anda sebagai seorang pengundi yang tepat dalam membuat pilihan..Moga ALLAH redha..





 ::::: PAS FOR ALL :::::






:: La Tahzan Innallaha Ma'ana ::

بسم الله الرّحمن الرّحيم

Assalamualaikum buat sahabat-sahabat tercinta,
alamaakkkk ! dah sebulan lebih blog ni tidak ber'update'.
tapi di pagi jumaat pada jam menunjukkan 
pukul 4.15 pagi.
Hati ini rasa nak mencoret sesuatu di blog bukan hanya
di Facebook.Rindu kat blog mulai terasa selepas membaca blog sahabat yang lain.
Hah,baru teringat kat blogku yang comel ni   =_=\/ PEACE ! 
(terperasan jap..ermm)
-----------------------------------------------------------------------------------

Astagfirullahal azim ~
Sebenarnya ana nak kongsikan perasaan ana dengan sahabat-sahabat
 yang sudi membacanya  di sini.Maaf ya ini mungkin ada sahabat mengalami 
perasaan yang sama seperti yang ana rasai.
Setiap ketika ana berada dalam kalangan orang yang bukan satu
Fikrah dengan ana,hati ini rasa tidak tenang
Sentiasa ditemani rasa gelisah,berkeseorangan kerna tiada sesiapa
Yang ana rasakan untuk berkongsi cerita.
Mereka masing-masing sibuk dengan urusan mereka sendiri.
Ya sememangnya begitulah kita
Apabila seorang pelajar ingin mengulangkaji pelajarannya,
Menyiapkan assignment dan kerja-kerja lain.
Tapi jangan jadikan alasan ‘busy’ sebagai modal untuk kita
Tidak berpeluang mencari masa bersama PENCIPTA kita.


Lama-kelamaan perasaan ini semakin parah 
Apabila ia tidak diubati dengan peringatan-peringatan dari
ALLAH iaitu yang menjadi wasilahnya ialah
Sahabat yang baik
Sahabat yang sefikrah 
Sahabat yang mempunyai masa untuk bersama dengan kita semua
Ketika senang dan susah
Merekalah yang menjadi penawar 
Kepada segala perasaan gelisah tadi.
Ya ALLAH,hebatnya pencaturanMu
Terhadap hamba-hambaMu yang lemah.
Syukur,alhamdulilah !
Kerna Engkau telah menghantar mereka untukku
Sepanjang berada disini walaupun 
Pernah berpisah seketika dalam jangka masa yang singkat.
Namun kami bersatu kembali
Atas ketentuanMu.

Allah berfirman dalam surah Al-Imran  ayat 139,
Mafhumnya :


"Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah (pula) kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi (darjatnya), jika kamu orang-orang yang beriman."

LA TAHZAN INNALLAHA MA'ANA




# kalau nak cari sahabat,carilah sahabat yang suka ke masjid,Insyallah di situlah
kamu akan berjumpa mereka yang baik-baik(soleh & solehah)..



Note : Ingatlah Allah yang memberi kita kekuatan bukan orang lain atau diri kita    sendiri,mereka hanya sebagai wasilah dalam menunjukkan kebenaran dan berpesan-pesanan untuk yang lain.