LIRIK LAGU JAUHNYA SYURGA

بسم الله الرّحمن الرّحيم

Hari ini bertarikh 19 jan 2012 hari last ulangkaji untuk sem ni sebab esok hari last exam,paper STATISTIK ! hee (^_^).So entry ni just nak post lirik lagu yang seharian aku dok cari,akhirnya jumpa jugak tajuk lagu ni JAUHNYA SYURGA by HAIKAL.Hope semua dapat menghayati bait-bait liriknya yang sangat bermakna itu..

Ku cuba mengunyah keaiban di dalam diri ini
Yang tertuang dalam bekas kesedaran
Ku cuba menelan rasa cemas yang meracik hati dan jua perasaan ku
Di hening taubat dan penyerahan

Andai ditakdirkan waktu diundurkan kisah silam berulang
Pastinya kembali menganyan ilusi mewarnai mimpi
Selagi berpaut kepada impian yang entah terjadi
Menafikan takdir dan ketentuanNya merubahi nasib
Bukanlah ini kebetulan tapi suatu pertarungan
Diantara nafsu dengan keimanan

Ku sangka ku jumpa rupanya bayangan
Telah ku rentasi hutan penuh dosa
Mengapa ku ragu setelah dinyatakan
Kepastian yang belum ku temui
Sekian lamanya telah termateri suatu perjanjian
Jauhnya syurga untuk aku jejaki

Kepada sesiapa yang belum pernah dengar lagu ni,korang boleh dengar video kat bawah ni..




ok,sekian sahaja post untuk hari ni,thanks 4 ur reading !

 ♥Jazakallahu khairon kathiran ♥

No comments:

Post a Comment

jejak terbaik SNS