Salam Imtihan ^_~

بسم الله الرّحمن الرّحيم



Assalamualaikum sahabat2 semua yang pernah menjenguk ke blog yang tak seberapa ni =,=
Hopefully,semua sihat belaka lebih-lebih lagi tengah musim exam ni , saya sendiri pun tidak berapa sihat agak menganggu sedikit tumpuan untuk study dengan keadaan batuk,selsema,sometime tak dapat focus apa yang dibaca dan tak ada mood nak study..huhu

Di kesempatan ini,masih belum terlambat untuk saya mengucapkan "ALL THE BEST TO ALL OF YOU FOR FINAL EXAM", semoga Allah permudahkan korang semua untuk jawab exam nanti,insyallah hasil bersama dengan usaha,doa dan tawakal kepada ALLAH. Moga-moga ilmu yang dipelajari dapat kita sumbang kepada ummah dan memberi manfaat kepada seluruh makhluk di muka bumi ini. 

Sebelum mengakhiri kalam kali ini ingin saya berkongsi secebis kata-kata dari Al-Habib Umar bin Hafiz,hafizhahuLlah iaitu :

“Burung memerlukan dua sayap untuk terbang.Jika hanya satu sayap, ia akan jatuh.Begitu juga manusia, mereka memerlukan dua sayap untuk berjaya iaitu niat yang ikhlas dan keazaman tanpa mengenal putus asa, lemah, kecewa dan sebagainya.”


p/s : Ikhlaslah dalam memuntut ilmu bukan sahaja untuk mengejar pointer semata-mata.



Jom study yuk ! kata nak dapat result gempak kan? 
so study pun kenalah gempak juga..tak gitu? =)

Bittaufiq Wannajah sahabat-sahabat



~SEKIAN~
#RoadToRamadhan

Tempahan buku 'JUTAWAN HARAKI'

بسم الله الرّحمن الرّحيم

Assalamualaikum sahabat-sahabat,di sini saya ingin membuat jualan promosi buku 
"Jutawan Haraki" dengan harga yang RM10 (x termasuk harga pos) sahaja berbanding harga di pasaran RM38/RM40.Oleh itu,sesiapa yang berminat untuk memiliki buku ini tempah sekarang.Jom sahabat-sahabat tingkatkan ilmu ekonomi untuk memperkasakan lagi ekonomi umat ISLAM.

~MAJU DEMI ISLAM~


"JUTAWAN HARAKI"

"Penyelesaian Ekonomi Ummah"

Penulis: Us Nor Azman Mohd Yaakub


Buku "JUTAWAN HARAKI" : Penyelesaian Ekonomi Ummah" ini bukan sekadar buku bacaan biasa sahaja. Ia adalah PELAN BERTINDAK bg menjayakan JIHAD EKONOMI yg diperjuangkan. 


Kenapa anda perlu kepada buku ini :

  • Panduan asas yang lengkap bg memahami tasawwur Islam secara umumnya.

  • Memahami prinsip-prinsip asas ekonomi dan perniagaan dalam Islam bagi memberi gambaran yang tepat tentang kedua-dua bidang ini.

  • Di akhir setiap bahagian buku ini disertakan borang refleksi diri bagi memantapkan kefahaman serta sebagai agenda bertindak kepada pembaca.

  • Penuh dgn panduan, petua, formula dan motivasi yg berharga kepada umat Islam (mengapa umat Islam perlu jadi jutawan, petua menjadi kaya, petua pengemis, formula jutawan 'killer approach', strategi pemasaran cara Rasulullah SAW, 50 dalil mesti terlibat dgn perniagaan dan banyak lagi).

  • Disertakan modul pembangunan perniagaan dan modul pembangunan modal insan sbg praktikal terhadap segala ilmu dan teori yg telah dibahaskan.

  • Membongkar rahsia siapakah "JUTAWAN HARAKI", bagaimana sifat-sifatnya, siapakah "role model" nya, bagaimana peluang anda untuk menjadi Jutawan Haraki dan bnyk lagi.


  • Dan apa yg pntgnya ialah setiap pembelian buku ini akan mendapat ganjaran daripada Allah SWT kerana membantu menjayakan Jihad Ekonomi di samping berpeluang mendapat ganjaran dari sistem perniagaan kami.

        




         

Harga di pasaran= RM38 

Tetapi kami hanya menjual dengan harga RM10.


Kepada sesiapa yang berminat untuk tempah buku ini boleh contact number
 013-4322408 
atau 
email kepada mutiaraqasehilahi92@gmail.com

Sebarang pertanyaan boleh berhubung nombor di atas atau email.

Syukran :)

 Jutawan Haraki Pemacu Khalifah Iqtisodi 

Sandiwara Aku (^_^)

بسم الله الرّحمن الرّحيم

Aku tahu ini semua tak adil
Aku tahu ini sudah terjadi
Mau bilang apa aku pun tak sanggup
Air mata pun tak lagi mau menitis

Alasanku seringkali ku cipta
Alasanku seringkali ku ubah
Ku anggap mereka seakan tak tahu
Sandiwara apa yang telah aku lakukan kepadanya

Jujurlah sahabat aku tak mengapa
Biar semua fikir apa yang ingin difikirkan
Jika nanti aku yang harus berdiam
Ku terima walau ia pahit buatku

Mungkin ini jalan yang aku mau
Mungkin ini jalan yang aku inginkan
Ku anggap mereka seakan tak tahu
Sandiwara apa, ceritanya apa, biar aku saja yang tahu

Jujurlah sahabat aku tak mengapa
Biar semua fikir apa yg harus difikirkan
Jika nanti aku yang harus berdiam
Ku terima walau ia pahit buatku

Jujurlah sahabat aku tak mengapa
Biar semua fikir itulah aku tapi tak mengapa
Jika nanti aku harus pergi meninggalkanmu
Ku terima asal ia adalah yang terbaik
Ku terima demi Islam yang tercinta




#Maaf  lirik ni hanya di ubahsuai dari lagu sandiwara cinta,mungkin ada yang tak paham maksud yang tersirat...tapi it's okay juz ignore ! (^_*)