Dakwah Adalah Satu Seni

بسم الله الرّحمن الرّحيم


Salam Mahabbah buat semua sahabiah disini .
Erm tiba-tiba rasa happy semacam je hari ni.
Mungkin salah satunya sebab tidak ada kelas,maybe.
Tapi,rasanya bukan sebab itu la.
Pagi tadi ana buka email sebab nak check kerja 
assignment(project) tapi 
email lain yang dapat.
Email dari I LUV Islam
Habis kenapa dengan email tu ?



Sebenarnya ana langsung tak terfikir sangat untuk bagi karya 
ana kat I luv Islam.
Yela,sebelum ni ana tak pandai nak berpuisi ke apa just
untuk saja-saja post kat blog.
Then bila ana buka website I luv Islam,
terdetik rasa nak hantar karya tu bila lihat
ramai yang buat cerpen,puisi, atau tazkirah dakwah.

Insyallah,ini sebagai satu permulaan buat ana dalam bidang 
penulisan.Sekiranya kita hendak menyampaikan dakwah
tidak semestinya dengan ucapan semata-mata.Banyak lagi jalan alternatif lain yang kita boleh sumbang contoh melalui lukisan,nasyid,penulisan dan sebagainya.Jadikan kemudahan teknologi sekarang sebagai medium untuk kita berdakwah dan 
ambil positif dengan kemudahan sekarang.Jangan kita jadikan laman sosial,blog dan lain-lain tempat kita jadi bahan fitnah kepada orang ramai.
Betulkan semula niat kita 
ikhlas kerana Allah swt.

We also can say :
"DA'WAH IS ONE OF THE ART"


Sesiapa yang sudi untuk baca karya ana boleh la lihat di sini iluvislam.
Maaf sekiranya ada sebarang kekhilafan berlaku.
Kita semua belajar daripada kesilapan bukannya buat 
sesuatu terus jadi or perfect.

Sebelum ana akhiri tinta penaku hari ini
Cuba renungkan kembali ke dalam hati-hati yang masih bernyawa.
Dimana Allah di hati kita andai hati penuh dengan kemaksiatan.




Jazakallah khairan kathiran (^_^)

No comments:

Post a Comment

jejak terbaik SNS